Wat betekenen de duurzaamheidslabels ?

Bij een groot aantal producten worden één of meerdere duurzaamheidslabels vermeld. Deze labels geven aan dat het product dat jij aan het bekijken bent, een duurzaam of sociaal product is. Door voor een product met één of meerdere labels te kiezen, lever jij dus een bijdrage aan een betere wereld. Een fijn cadeau voor jou en ook fijn voor mens en milieu!

Als je klikt op een product met één of meerdere labels, dan zie je in de productomschrijving om wat voor soort duurzaam of sociaal artikel het gaat. Hieronder wordt uitgelegd wat elk label betekent:

Duurzaamheidslabel Circulair
Circulaire producten zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen, herbruikbare onderdelen of het product zelf is recyclebaar. Het uitgangspunt is dat materialen en producten zolang mogelijk worden gedeeld, verhuurd, gerepareerd, verhuurd, hergebruik en gerecycled zodat de waarde zolang mogelijk behouden blijft.

Duurzaamheidslabel Social return
Dit product is gemaakt door mensen met een (grotere) achterstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzaamheidslabel Made in Holland
Het product is in Nederland geproduceerd, dus hoeft niet ver getransporteerd te worden.

Duurzaamheidslabel Fairtrade
Onder fairtrade, ofwel eerlijke handel, verstaan we de handel met producenten in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns-Amerika tegen eerlijke handelsvoorwaarden. Doel is dat de boeren en andere leveranciers in deze landen een redelijke beloning krijgen voor hun product.

Duurzaamheidslabel Biologisch
Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten doen, door zo min mogelijk in te grijpen.

Duurzaamheidslabel Gezonde levensstijl
Producten die een gezonde levensstijl en/of voedingsgewoonten aanmoedigen. Door een gezonde leefstijl krijgen mensen een betere kwaliteit van leven, zodat ze volop kunnen participeren in de maatschappij.

Duurzaamheidslabel Low impact
Voor de productie van een low impact product wordt (onnodig) gebruik van grondstoffen tot een absoluut minimum beperkt om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Er wordt gebruik gemaakt van meer verantwoorde en gerecycleerde materialen voor de productie ervan en deze materialen zijn traceerbaar.

Duurzaamheidslabel Lange levensduur
Dit product heeft een betere kwaliteit om langer mee te gaan. Een product dat lang mee gaat hoeft niet te worden vervangen. En dat voorkomt belasting op het milieu.

Duurzaamheidslabel Certified B Corporation
De B Corp-certificering is een internationale certificering voor winstgedreven bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens en milieu. Deze bedrijven - klein en groot - hebben duurzaamheid een blijvende plek gegeven in hun DNA en weten op meerdere manieren waarde te creëren.

 

ISO 14001 certificering

Wij zijn ISO 14001 gecertificeerd . ISO 14001 is een wereldwijd erkende norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. De ISO 14001-norm vereist dat bedrijven milieuaspecten identificeren, evalueren, communiceren en documenteren.